Jobbintervju-case for Amnesty International Norge

For dette blogginnlegget har vi fått en utfordring fra vår foreleser Marius Vetaas Thomassen, om å skrive og svare på en case som omhandler et jobbintervju for Amnesty International Norge. Jeg vil derfor ta nødvendige antagelser, og besvare det jeg hypotetisk mener er riktig svar for oppgavene. Jeg vil også nevne at det ikke finnes noe fasitsvar til denne casen.

Logo | Amnesty International Norge
Skjermdump fra Amnesty.no

Digitale kanaler og kundereisen
Amnesty International Norge benytter seg av flere digitale kanaler som Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter. På Facebook er formålet å skaffe signaturer til aksjoner, øke trafikk til nettsiden og skape engasjement. Selve kundereisen for alle plattformene baserer seg på å fremme mennesker sine rettigheter. De ønsker å fremme endring ved å stoppe maktmisbruk og redde mennesker som blir berørt av dette. Her vil kundereisen starte med å informere om deres mål og sterke meninger, som vil få flere av deres følgere til å dele budskapet videre og forhåpentligvis skaffe signaturer og faste givere.

Instagram og Snapchat har en del likheter ved hva som er deres formål med å benytte kanalene. Dele videoer og bilder fra aksjoner og arrangementer, og ta i bruk emneknagger som vil være relevante for Amnesty. Dette skal skape engasjement og inspirere andre til aktivisme og engasjere seg i menneskerettighetsbrudd. Twitter er plattformen der målgruppen er representert av en litt særskilt gruppe som samfunnsdebatter, politikere og journalister. Det vil derfor være mer relevant å ta direkte kontakt med denne målgruppen for å påvirke statsmakter og lignende for å støtte deres sak. Amnesty International Norge mener at ved å skape engasjement, så vil det i større grad føre til endringer.

Torturert for covid-19-artikler | Amnesty International Norge
Skjermdump fra Amnesty.no

Rom for forbedringer
Organisasjonen viser til at de benytter seg hyppig av Twitter som en plattform for å formidle standpunkt og få oppmerksomhet rundt deres mest prioriterte saker. De viser også til at saker de har tatt opp her, har bidratt til endringer som har blitt gjort. Jeg mener Amnesty International Norge har utnyttet det fulle potensiale på denne plattformen, ettersom de viser til suksessrike resultater som de har oppnådd.

For akkurat denne organisasjonen er bidrag og donasjoner viktig for å kunne opprettholde det gode arbeidet som blir gjort. Det ligger derfor et potensiale for dem å være mer aktive på Instagram og Snapchat, der en også kan jobbe mer målrettet for å få signaturer og donasjoner. En funksjon som er tilgjengelig på begge plattformene er «swipe opp» du kan legge ut en videosnutt og vise til at hvis en swiper opp så kan en enkelt komme direkte inn til et skjema for signering. Amnesty Norge viser til i dag at de har over 82.500 følgere, noe som er en stor følgerbase. Denne plattformen bør de utnytte mer til flere mål, enn kun å skape engasjement og inspirasjon.

Digitale målsettinger som gir høy verdi
For Amnesty International Norge vil det være gunstig å sette målsettinger, da dette vil gi verdi for innholdet og budskapet de deler. Jeg mener å øke aktiviteten til nettsiden, få flere faste givere og skaffe digitale signaturer vil være målsettinger som vil være mest relevante for organisasjonen og deres arbeid. Ved å få mer trafikk og øke aktiviteten på nettsiden, vil dette være et bidrag for å spre kommunikasjon og innhold viralt. Dette er viktig, ettersom det er her inne en kan finne all informasjon om arbeidet som blir gjort, komme i kontakt med organisasjonen og utføre handlinger for å bidra.

De nevnte målsettingene blir i aller høyeste grad gjort digitalt fremfor fysisk. En kan bruke tid på å arrangere stands eller oppsøke mennesker utenfor butikker og lignende for å få signaturer eller bidrag. Men, med dagens systemer som gjør det enkelt for oss å gjøre ting hjemmefra digitalt, så bør en prioritere å bruke mest tid på å tilrettelegge dette på en måte som gjør prosessen for brukerne enkelt.

Måling og analyse ved hjelp av Google Analytics
For alle bedrifter vil det være lønnsomt og effektivt å benytte seg av Google Analytics, ved å kunne måle trafikk og analyser av aktiviteten på nettsiden. For organisasjonen vil det nødvendigvis ikke være å sette fokuset på hvor geografisk brukerne kommer fra, men heller hvordan brukerne har kommet frem til nettsiden. Ved å se på kilde/medium, kan en enkelt få oversikt om brukere har kommet inn ved organisk søk, eller om de for eksempel har klikket seg inn på en annonse du har delt på Facebook eller lignende. Da kan en få oversikt over hvor flesteparten av brukerne kommer fra, og om det vil lønne seg for Amnesty International Norge å være aktive med å dele innhold og viderekoblinger til nettsiden på denne plattformen. Hvilke sider som har blitt hyppigst besøk, gjør at en kan se hvilke sider en bør oppdatere, endre innhold eller lignende for å anskaffe seg oppmerksomheten til brukerne. Om du har en side som er hyppig besøkt, kan dette vise til at innholdet er interessant og engasjerer. Da bør en se nærmere på om dette er noe en skal markedsføre mer, eller produsere mer lignende innhold av.

Organisk søk
Amnesty International Norge baserer mye av arbeidet deres på fremme menneskerettigheter. Jeg vil personlig tro at flere forbinder dette ordet med arbeidet deres, og av den grunn kan en tenke at deres nettside vil komme høyt oppe når en søker på dette ordet.

Noe som overrasker meg er at de nettsiden ikke kommer særlig høyt opp, noe som gjør deres synlighet i organisk søk ikke fult oppnåelig. Menneskerettigheter er et tema som er særdeles viktig, og som en kan forbinde med Amnesty generelt, og burde derfor hatt en høyere plassering enn den har i dag.

Tiltak som kan ha en positiv effekt på synligheten gjennom organisk søk
Deres plassering og synlighet innenfor organisk søk kan ha noe med at Amnesty benytter seg av «dårlige» søkeord, her kan det være en god vurdering å ta i bruk Ahrefs Keywords Explorer eller Google Search Console. De to nevnte programmene vil være til god hjelp for å finne relevante søkeord basert på hva som vil passe til innhold eller overskrift som en publiserer på nettsiden. Dette vil være svært nyttig og effektivt, da en kan forme søkeordene ut etter hva brukere oftest søker etter når de leter etter innhold som Amnesty International Norge deler.

Opprette annonser ved bruk av Google Ads, kan være til hjelp for å lage gode annonser med riktig innhold og søkeord. Velger en å opprette seg annonser vil det være en kostnad for dette utfra klikk til selve annonsen, men det vil også få nettsiden til å få en bedre synlighet i organisk søk på Google.

Kilder

  • https://amnesty.no/for-aktivister/tips-til-bruk-av-sosiale-medier
  • https://amnesty.no/om-amnesty
  • https://ahrefs.com/keywords-explorer
  • https://search.google.com/search-console/about

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *