9 verktøy en bør ta i bruk for å lykkes på Instagram

I dette blogginnlegget skal jeg oversette et engelsk dybdeinnlegg, som jeg også skal forbedre. Ettersom vi er i gang med gruppeeksamen som omhandler å opprette vår egen nettbutikk, har vi måttet opprette kontoer på både Facebook og Instagram. Dette er store sosiale plattformer som flere merkevarer benytter seg av i deres markedsføringsstrategi når de skal nå ut til forbrukerne. Jeg kom over innlegget «The 9 Best Instagram Tools for Massive Instagram Growth in 2020″ av Jeff Bullas, som jeg finner svært interessant – og veldig relevant både for eksamensoppgaven, men også for virksomheter som trenger hjelp til å bygge seg opp på denne plattformen.

Ni tips for å lykkes på Instagram
Om du har bestemt deg for å bygge opp og markedsføre godt en konto på Instagam, anbefaler Jeff Bullas virksomheter om å ta i bruk de riktige verktøyene for å nå målene du har med markedsføringen. Han viser til verktøy som kan være behjelpelig for blant annet å tilrettelegge innleggene dine, redigere bildene dine og analysere hvilket publikum en bør rette seg mot. Dette er listen over ni gode tips som vil spare deg tid, penger og forbedre din Instagram-konto.

#1. Kicksta – skaff deg ekte følgere

Instagram tools - Kicksta
Skjermdump fra JeffBullas.com

For å kunne lykkes på Instagram er første steg å skaffe merkevaren din mange følgere. Det har vært omtalt i media om store og kjente influensere som har «kjøpt og betalt» for å anskaffe seg flere følgere. Dette lønner seg ikke, en bør heller rette seg mot å få ekte følgere, da dette fører til høyere engasjement, flere klikk på nettsiden og salg for virksomheten.

Det kan ta tid og ressurser å få en høy følgerbase inne på plattformen, derfor bør en benytte seg av Kicksta. Dette er et verktøy som skal bidra til høyere vekst, ved å få profilen din til å tiltrekke seg det ideelle publikumet og øke følgerbasen automatisk. Det er veldig enkelt, alt en trenger å gjøre er å fremlegge hvem din ideelle følger er, deretter vil verktøyet finne frem til og engasjere seg med brukere som samsvarer med spesifikasjonen din. Dette er med på å øke merkekjennskap og organisk vekst ved hjelp av selve interaksjonene – noe som sparer deg for mye tid.

#2. Hashtags – bruk trendene hashtags

Hashtagsforlikes - Best Instagram tools
Skjermdump fra Jeffbullas.com

Tar du i bruk hashtags i dine innlegg på Instagram? Ved å bruke populære hashtags på innleggene dine vil du lettere gå viralt og tiltrekke deg flere følgere. Dette verktøyet finner frem til de mest populære og brukte hashtaggene basert på dine egne søk, og vil gi anbefalinger for data, hashtags og analyse som kan du kan ta i bruk for å øke eksponeringen. Bullas viser til at dette verktøyet er noe enhver markedsfører som benytter seg av Instagram burde ta i bruk.

#3. InVideo – redigeringsprogram for videoer

Best Instagram tools - InVideo
Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Et optimalt, effektivt og veldig enkelt program for å redigere dine videoer før de blir publisert på Instagram. De siste årene har det vært betydelig mer av videoer i markedsføring, og dette verktøyet hjelper deg med å holde følge med trenden. Ved å gi deg et bredt utvalg av ulike metoder for å redigere videoene dine, vil du bli en ekspert på videoredigering.

Bullas fremlegger at det er nesten 75% av all markedsføringstrafikk på internett som er videoer, derfor bør enhver virksomhet som benytter seg av digital markedsføring benytte seg av dette i deres strategi. Det eneste en trenger å gjøre er å laste opp den utvalgte videoen, velge redigering og et lydspor fra de angitte alternativene. Teknologien fra InVideo vil generere en optimal og kvalitetssikker video som du kan distribuere som ønsket – så enkelt er det!

#4. TrendHero – finn kjente Instagram influensere

Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Hvordan samle en stor liste over influencere på Instagram og analysere dem? TrendHero har svaret. Dette smarte verktøyet tilbyr over 45 millioner og en stor database med kontoer fra over hele verden, søkeoptimalisering og 13 forskjellige filtre å bla gjennom. Du kan få en oversikt over ratescore på engasjement, geografisk plassering, interesser og mye mer for en fullverdig analyse som får frem ekte og falske profiler, så du ikke trenger å bekymre deg for hvem du bør rette deg mot. Dette gjør at du kan sammenligne tilhengere og likes, som gjør at du kan finne de riktige påvirkerne og velge hvem av de som vil være mest passende og effektiv for kampanjen din. Dette er en av de mest gunstige plattformene for å finne frem til Instagram influensere til en god pris og mest nøyaktig resultat.

#5. Planoly – planlegg og tilrettelegg innleggene dine

Instagram tools - Planoly
Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Dette verktøyet tar en i bruk for å kunne planlegge og tilrettelegge innleggene du skal fremme på Instagram. En visuell planlegger som hjelper deg med å planlegge for et visuelt innhold og bevare rutenettet ditt slik du måtte ønske. Mange vil vise til det å ha konsekvente innlegg på Instagram, bygger på å ha en konsekvent virksomhet.

Ved at Planoly tar seg av planleggingen og håndtering av innleggene dine, kan du bruke mer tid og fokusere på å bygge opp merkevaren og engasjementet rundt det. Verktøyet tar seg av å publisere innleggene dine på Instagram etter hva som er planlagt, noe som er veldig enkelt og behjelpelig for deg, da du ikke trenger å bekymre deg for om noen av innleggene kan bli glemt å bli publisert.

#6. Iconosquare – analyser data fra Instagram

Instagram tools - Iconosquare
Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Analyser kan gi svar og lære oss mye nyttig om kundebasen våres. Iconosquare legger frem gode analyser for Instagram og industristandarder som kan utgjøre en stor forskjell i strategien din. Analysen får frem sporinger av ulike typer beregninger som visningshistorikk, følgerutvikling og engasjementsrate for innleggene dine. Det kan også få frem informasjon om historiene(insta-story) du deler på Instagram, som gjør at du kan få en innsikt når du skal publisere historiene dine om hvilke du bør inkludere, inntrykk og mye mer. En kan også få innsikt i blant annet profilaktiviteten din, sporing rundt hashtags og konkurrentene dine.

#7. Crello – lag Instagramgrafikk

Instagram tools - Crello
Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Det er viktig at en tar i bruk visuelle elementer og spennende grafikk for å tiltrekke seg et publikum, derfor bør en se nærmere på verktøyet Crello. Dette verktøyet er et av de beste når det kommer til å ønske seg enestående grafikk, som er lettvint å ta i bruk og utforme. Crello tilbyr deg et vidt utvalg av formater, bilder, temaer og illustrasjoner som vil hjelpe profilen din med å tre frem, se profesjonell ut og tiltrekke seg oppmerksomhet. Verkøyet viser til gode og enkle løsninger ved at en kan ta i bruk ferdige maler, som bærer preg av høy kvalitet.

#8. Lightroom – rediger bildene dine

Instagram tools - Lightroom
Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Et helt genialt verktøy å ta i bruk for virksomheter som ikke benytter seg av designere og ønsker å ta jobben selv. Lightroom er et verktøy som skal hjelpe deg med å redigere bildene dine slik at de får et sammenhengene utseende, på enklest mulig måte. De har et utvalg av ferdige maler for redigering, eller du kan velge å prøve deg frem og finne frem til din favoritt ved bruk av instillingene. Ved å ta i bruk dette vil rutenettet ditt se konsistent ut og ha en rød tråd gjennom, noe som vil få profilen din til å se mer ryddig og interessant ut. Programmet er laget slik at du ikke trenger å sette av tid for å lære deg selve programvaren, da den er svært enkel vil det være effektivt for deg å laste opp bilder og redigere med engang.

Lightroom tilbyr en teknologi kalt «Adobe Sensei» som gjør at bildene dine blir merket med søkbare søkeord helt automatisk. Etter du har funnet frem hvilke bilder du vil ta i bruk og redigere disse, så har du alternativet om å poste bildene direkte på Instagram – noe som er veldig effektiv og en lettvint prosess! Dette vil være mest relatert til de som vil redigere bilder og publisere etter når dem selv ønsker, fremfor å planlegge innleggene. Dette verktøyet gjør det veldig enkelt for å finne frem og redigere bildene dine for Instagram.

#9. HypeAuditor – analyser følgerne dine

Instagram tools - HypeAuditor
Skjermbilde fra Jeffbullas.com

Om en kjøper og betaler for falske følgere, kan det være en risiko for at det blir lagt merke til og en vil miste lojalitet fra sine ekte følgere og kunder. Hvis virksomheten har en stor følgerbase på Instagram, og det er en mistanke om at noen av profilene er falske, kan det være lurt å undersøke dette nærmere. Om du har over 1000 følgere, tar HypeAuditor på seg jobben med å analysere profilen din for publikumsaktivitet, engasjement og demografi. Verktøyet vil sørge for å opplyse deg om falske profiler, og at du skal være betrygget med å kun ha ekte følgere på Instagram, ettersom det er disse profilene som fremmer og engasjerer innholdet du publiserer. HypeAuditor kan også hjelpe deg med å sørge for at det er reelle engasjementer du får frem av innholdet ditt, ved å nullstille følgerne dine og engasjere dem til å ta engasjement i det du legger ut.

Om det er enkelte profiler du mistenker for å ha falske følgere, tilbyr verktøyet deg å finne ut av dette. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn navnet på Instagram-profilen, og belyser deg om hvor mange av følgerne som er ekte og hvilke som er falske. Dette gjør at du enkelt kan utelukke profiler du vurderer et samarbeid med, og hvilke som har bygd opp en følgerbase av følgere som er ekte.

Det kan være vanskelig å markedsføre virksomheten din på Instagram, og det er forstående at det kan være frustrerende og komplisert. Derfor er det viktig at en har god strategi og tar i bruk hjelpemidler som vil få frem profilen din på best mulig måte. Ved å benytte seg av disse verktøyene vil du kunne bygge deg opp en fullverdig Instagram-profil, med blant annet et fremtredende og fint design, enkel planlegging av innleggene dine og en ekte følgerbase som fremmer engasjement rundt innholdet ditt. Jeg håper du vil sjekke ut og benytte deg av disse verktøyene – og håper dette kan være til hjelp for å forbedre Instagram-kontoen din 🙂

Kilder:

 • Bullas, Jeff. 2019. «The 9 Best Instagram Tools for Massive Instagram Growth in 2020»
  https://www.jeffbullas.com/best-instagram-tools/
 • Andersen, Jacob. 2019. «Betaler milliarder for Insta-følgere som ikke finnes: – som annonsør hadde jeg krevd å få oversikt over innsikten»
  https://kampanje.com/markedsforing/2019/09/annonsorer-betaler-milliarder-for-mennesker-som-ikke-finnes—hadde-jeg-vart-annonsor-hadde-jeg-krevd-a-fa-oversikt-over-innsikten/
 • Kicksta
  https://kicksta.co/?ref=jeffbullas2
 • Hashtagsforlikes
  https://www.hashtagsforlikes.co/grow-your-instagram?idev_id=221
 • Invideo
  https://invideo.io/
 • Trendhero
  https://trendhero.io/?utm_source=jeffbullas.com&utm_medium=article&utm_campaign=8tools
 • Planoly
  https://www.planoly.com/referral/kicksta.co
 • Iconosquare
  https://pro.iconosquare.com/
 • Crello
  https://crello.com/
 • Lightroom
  https://www.adobe.com/au/products/photoshop-lightroom.html
 • HypeAuditor
  https://hypeauditor.com/?lang=en

1 kommentar til “9 verktøy en bør ta i bruk for å lykkes på Instagram”

 1. Hei Trine,

  Dette var interessant å lese om, jeg personlig lærte masse nytt! 😀
  Jeg syns også du har en veldig fin struktur i innleggene dine, med innledning, hoveddel og avslutning, samt god kildehenvisning med hyperlink i løpende tekst og kildeliste på bunnen. Dette er godt jobbet – forsett slik!

  -Stine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *