Digitale hjelpemidler – hvilke kan bidra til bedre læring?

Nå har min foreleser Karl Philip Lund virkelig fått meg til å tre ut av min komfortsone – jeg har nemlig laget en videoblogg!

I videoen viser jeg til digitale hjelpemidler som har vært til stor hjelp for meg det siste året, i en mer krevende og noe annerledes studenthverdag. Jeg har alltid vært veldig glad i samarbeid, og har en god kollokviegruppe som jeg har jobbet aktivt med frem til alt av undervisning ble digitalt. Etter å ha funnet metoder innad i gruppen som fungerte godt for oss når det kom til læring, så kjente jeg at motivasjonen tok en liten vending i mars 2020 da vi ikke lenger kunne møtes fysisk på skolen. Derfor måtte jeg utnytte meg mer av digitale verktøy og plattformer som kunne erstatte blant annet min favoritt, fysiske flashcards. Jeg har benyttet meg mer av enkelte, men også funnet frem til programmer som har vært til god hjelp for å holde orden og oversikt over dokumentene mine.

Ettersom det har vært et annerledes år med digital undervisning i en lang tid, så har jeg har tatt utgangspunkt i å vise til mine studieteknikker når det kommer til å ta i bruk digitale hjelpemidler. Jeg håper at dette kan være til hjelp/inspirasjon for flere!

Selv om de digitale verktøyene og plattformene som jeg viser til har vært til stor hjelp for meg det siste året, og som jeg absolutt kommer til å ta med meg videre når hverdagen kommer igjen – så ser jeg likevel fremdeles veldig frem til lange dager på biblioteket med kollokviegruppen, egenlagde flashcards, quiz og gode samtaler.

Håper du fant noen av tipsene nyttige, og legg gjerne inn en kommentar på hvilke digitale hjelpemidler du drar mest nytte av – og vil teste ut fremover? 🙂

4 kommentarer til “Digitale hjelpemidler – hvilke kan bidra til bedre læring?”

  1. Veldig interessant, Trine. Jeg er imponert over hvor strukturert og metodisk du og dine medstudenter jobber. Dere er flinke til å ta i bruk digitale verktøy! Stor tommel opp til videoen, den er informativ og tydelig, med en behagelig voice-over. Gleder meg til å følge med videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *