Mentor – en betryggende og hjelpende hånd

Jeg er nå snart ferdig med mitt fjerde semester, noe som vil si at det er snart to år siden jeg startet på høyskolen Kristiania, og litt over ett år siden Covid-19 inntraff Norge og jeg ble sittende fast bak en pc-skjerm under undervisning. Det har vært tøffere enn jeg hadde sett for meg, og jeg ser så vidt lyset i enden av tunellen og håper at vi snart kan åpne opp igjen for fysisk undervisning – det tror jeg vi er mange flere som er enige i. Jeg har vært overraskende fornøyd med karakterene jeg har fått det siste året med tanke på forholdene rundt oss i denne tiden, men jeg kjenner likevel på at jeg skulle ønske jeg hadde fått inn mer læring. Mye har gått på autopilot og stress, der jeg har vært frustrert og blitt smågal av at alt har gått så fort og det har vært mer trøblete å ta inn pensum digitalt fremfor å kunne møte og diskutere med foreleserne. Jeg nevner dette fordi jeg sitter med en liten følelse av usikkerhet rundt fremtiden etter jeg er ferdig studert. Mitt første semester fikk jeg inn mye ny læring og fagstoff som fremdeles sitter i bakhodet, men det er skremmende at det siste året har vært et mangelfullt år med mindre kommunikasjon og frustrasjon både fra elever og forelesere. Derfor ble jeg noe mer optimistisk når jeg ble introdusert for mulighetene ved å anskaffe seg en mentor!

Karl Philip Lund delte en nyttig lenke om et kurs av Paul Pesek som er grunnleggeren bak «First Round» en bedrift som tilbyr kurs, som skal være en hjelpende hånd for studenter ved å navigere deres ferd ut på jobbmarkedet. I dette innlegget vil jeg vise til selve kurset, hva du oppnår av læring og hvordan du bør gå frem for å anskaffe deg en mentor.

Meet the Founder | First Round
Skjermdump fra Joinfirstround.com

First Round – Start networking!
Dette kurset inneholder 8 moduler som skal gi deg verktøy for å mestre nettverksbygging og som vil være smarte å ta med seg etter endt studie når man skal ut på arbeidsmarkedet.

#1. Din profesjonelle identitet
Første modul tar for seg hvem du er som student og ung profesjonell. Selv når du leverer inn en bachelor- eller mastergrad, når du får deg en jobb, eller om du har flere år med arbeidserfaring – så vil du ikke være ferdig utlært. Som student vil din profesjonelle identitet vokse, og det er fem kvaliteter som blir trukket frem som vil være behjelpelige og nyttige å ha med seg når du oppsøker profesjonell hjelp fra andre i bransjen:
1. Empati
– Evnen til å se personen du oppsøker hjelp fra sine synspunkter fra deres perspektiv.
2. Nysgjerrighet
– Få frem at du er nysgjerrig på personen sine erfaringer, reise og opplevelser.
3. Takknemlighet
– Vis at du er takknemlig for at personen gir deg sin tid og innsikt.
4. Relevanse
– Forklar den du oppsøker hvorfor denne samtalen er nyttig for deg.
5. Respekt
– Den gyldne regel, behandle en slik du selv ville ha ønsket å bli behandlet om du hjalp noen.

#2. Finne en mentor via LinkedIn
LinkedIn er den optimale plattformen for nettverksbygging, som gjør det enkelt å oppsøke nye kontakter. En kan begrense søkene mot hvilken bransje eller selskap du ønsker å rette deg mot, som gjør det enkelt for deg å rette deg mot en potensiell mentor. Pesek viser til tre måter vi kan skille mellom for å finne kontakter på.
1. «Perfect Overlap»
– Dette innebærer at du identifiserer deg med noen fra ditt samme nettverk. Dette kan være noen som har lik studieretning som deg.
2. «Great Overlap»
– Dette kan være en som har gått på samme skole som deg, og at dette er fellestrekket mellom dere. Personen trenger nødvendigvis ikke å ha gått eksakt samme studieretning.
3. «Similarities»
– Dette kan være en person i et selskap du ønsker å arbeide i, som har samme studieretning som deg, men har tatt utdanningen på en annen skole – eller at du identifiserer deg med personen på et vis.

#3. Hvordan ta kontakt via Linkedin
Pesek viser i kurset differansene på å kontakte en potensiell mentor over via LinkedIn og over e-post. Han fremlegger at LinkedIn vil være mer effektiv å komme i kontakt med andre mennesker, noe som vil gjøre prosessen enklere å anskaffe seg en mentor. E-post derimot er noe som kan bli oppfattet som mer personlig og noe en plattform man sjekker hyppigere for meldinger, noe som legger til grunn for at sannsynligheten vil være større for å få svar. Når en skal skrive en melding er det en viktig huskeregel en skal ta i bruk når man ønsker å oppnå kontakt og legge frem en forespørsel, nemlig who-why-what.

Who hvem er du?
– presenter for personen du ønsker å komme i kontakt med hvem du er.
Why hvorfor sender du melding?
– få tidlig frem hvorfor du ønsker å oppnå kontakt med personen.
What hva lurer du på eller ønsker fra denne personen?
– få tydelig frem hva du ønsker å oppnå med samtalen.

#4. Koordinering
Når vi skal nå ut til en personen vi ønsker å opprette kontakt med, er det viktig at vi koordinerer samtalen effektivt. Det vil si at en får ordlagt seg mest mulig, med få ord og på kort tid. Ved at en koordinerer seg kort og konkret, får en raskt frem hva hovedpunktet med samtalen er og setter seg selv i et mer representativ lys. Det er viktig at en får frem hvordan personen kan nå deg, og gjerne få med avslutningsvis at du er tilgjengelig for å kommunisere over telefon eller å ha et digitalt møte. Husk at personen setter av tid til å lese forespørsel fra deg og dette vil derfor gjøre hele prosessen enklere ved at en viser at man respekterer tiden personen bruker på dette.

Mentor Icon, Tutor Icon, Mentor, Tutor, Mentoring
Skjermdump fra Pixabay.com av Mcmurryjulie

#5. Navigasjon – #6. Introduksjon – #7. Research
Disse modulene går mer inn i hverandre og det er lettere å ta dem i lag. De innebærer delene av å kunne navigere samtalen, gi informasjon om deg selv og stille forberedt. Pesek viser til fire ulike faser på hvordan en skal navigere samtalen: start, introduksjon, spørsmål og avslutning. Det er viktig at en er godt forberedt og har notert seg ned punkter om ting en ønsker å spørre- eller trenger mer informasjon om. Dette vil være med på å resultere til at det blir en god samtale mellom partene. I løpet av samtalen vil det også være viktig at en får lagt frem informasjon om seg selv, dette vil være punkter som:
– Hvem du er
– Egenskaper, kvaliteter og interesser du har
– Ditt karriereløp
– Hvordan ligger du an i løpet, og hva du ønsker å oppnå.

Spørsmålene som du ønsker å stille for en potensiell mentor bør deles inn i tre kategorier:
1. Main question
– Hvordan ser reisen til denne personen ut?
– Hvilke utfordringer har oppstått underveis?
– Hva er begrunnelsene for valgene personen har gjort for å komme til der hen er i dag?
2. Second Question
– Hvilke egenskaper, kvaliteter og interesser har personen?
– Hva slags arbeid bedriver personen innenfor firmaet med?
– Hva jobber firmaet mot, konkurrenter og utfordringer som oppstår innad i virksomheten?
3. Third Question
– Hvilke råd og anbefalinger kan personen tilby som vil være relevante for deg videre?
– Hvilke muligheter vil du kunne ha etter denne samtalen?

#8. Bygge og skape langvarige relasjoner
Etter å ha hatt en samtale med din potensielle mentor, vil du forhåpentligvis ha fått nyttig informasjon om stillingen du ønsker å oppnå, og råd om hvordan du skal få den. Det vil være positivt å sende personen en melding i ettertid av møtet der du fremlegger takknemligheten du har for at dere fikk hatt akkurat denne samtalen. Få frem hva det var personen fremla som hjalp deg – dette kan være at du fikk besvart spørsmålene du stilte, videre prioriteringer du bør ha, eller hvordan du bør gå frem for å anskaffe deg drømmejobben. Avslutningsvis bør en vise til at man ønsker å opprettholde videre kontakt (om personen er åpen for dette) da det vil kunne være behjelpelig for spørsmål som kan dukke opp underveis i prosessen. Dette kan føre til en større sannsynlighet for at dere vil holde videre kontakt, da personen vil føle seg verdsatt av det du har fremlagt.

Mentor, Startup, Mentorship, Advice, Funding
Skjermdump fra Pixabay.com av Tumisu

Oppsummering
Jeg fant kurset høyst informerende og aktuelt for mitt videre løp etter studiene, og ga meg et innsyn i viktige punkter som jeg vil ta med meg videre. Jeg har fått en større forståelse av hvor viktig det er å by på seg selv, og viktigheten av å nå ut til personer som jeg kan se potensialet i å bli en mentor for meg. Jeg er også åpen for å prøve og feile, da det vil kunne oppstå situasjoner der jeg ikke vil få noe svar tilbake, men at det ikke skal få meg til å gå i kjelleren av den grunn. Til dags dato har jeg ingen mentor, men jeg vil så absolutt ta med meg videre rådene fra kurset når jeg skal inngå en samtale med en potensiell mentor. Jeg er mer positiv, optimistisk og ser frem til å komme meg inn på jobbmarkedet etter endte studier, med forhåpentligvis en mentor ved min side.

2 kommentarer til “Mentor – en betryggende og hjelpende hånd”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *